top of page
Image by Robina Weermeijer

CURSUS PSYCHOSEKSUELE ONTWIKKELING BIJ KINDEREN EN JONGEREN

In deze eendaagse cursus staat het onderwerp Psychoseksuele ontwikkeling in al zijn facetten centraal.

Als u deze cursus heeft gevolgd dan:

* Heeft u kennis van de normale seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren van verschillende ontwikkelingsleeftijden.

* Heeft u meer inzicht in wat ‘normaal/leeftijdsadequaat’ seksueel gedrag is en wanneer sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan kinderen en jongeren met een (meervoudige) beperking en of chronisch zieke kinderen/jongeren.

* Heeft u tools om het onderwerp seksuele ontwikkeling en seksualiteit bespreekbaar te maken met kinderen en hun ouders/opvoeders/andere professionals.

* Bent u zich aan het einde van de cursus bewust van uw eigen normen en waarden rondom seksualiteit en kunt hier gebruik van maken in gesprek met kinderen/ jongeren.

* Heeft u geoefend hoe u zorgelijke signalen kunt herkennen, wat u met deze signalen moet doen en waar u deze signalen kunnen melden.

Werkvormen:

Er wordt gebruik gemaakt van interactieve werkvormen en er wordt veel gewisseld tussen theorie, videomateriaal, en oefenen met praktijksituaties. Daarnaast is ruimte om casuïstiek in te brengen.

Data:

Kosten:

€ 180,- of in company op basis van offerte

(incl. lunch, cursusmateriaal, excl. 21% btw)

SKJ:

SKJ wordt aangevraagd.

bottom of page